Kako da zasijate u novogodišnjoj noći

Kraj godine se jasno vidi, a doček Nove godine sve je bliži. Obaveze se lagano završavaju, poslovi se privode kraju, a pripreme za dane opuštanja i odmora uveliko teku. Jedino je ostalo da se pripremite za doček i uživate u novogodišnjoj noći.

Kako da zasijate za praznike

Ali šta ako zbog mnogobrojnih obaveza nemate previše vremena da se pripremite za doček i imate samo nekoliko sati? Ne brinite, za vas smo pripremili jednostavne i brze trikove koji će vam pomoći da zasijate u novogodišnjoj noći. Možete ih primeniti veče pre dočeka ili čak nekoliko sati pre same proslave.

Limfna drenaža

Prvi trik koji ćemo podeliti sa vama možete primeniti ako imate malo više vremena. Limfna drenaža je vrsta masaže koja se radi kako bi se stimulisala limfa, poboljšala cirkulacija i uradila detoksikacija organizma. Ovaj tretman je odličan i za smanjenje otoka i celulita, ublažavanje bora i oslobađanje od stresa. Baš sve što vam treba pred doček Nove godine.

Limfna drenaža se obično radi u salonima, ali ako nemate dovoljno vremena, možete je uraditi i sami sebi kod kuće. Razlika između obične i limfne masaže je u jačini pritiska. Limfna drenaža se radi laganim pokretima i vrlo lako je možete uraditi sami sebi u predelu nogu, čak i na licu.

Noge možete izmasirati tako što ćete laganim pokretima obe ruke masirati butine, pa zatim listove pokretima od stopala ka kolenu. Za limfnu drenažu lica potrebno je da kružnim pokretima masirate delove lica i da se krećete od sredine lica ka spoljašnjem delu. Pokreti bi trebalo da su jači u početku, ali da im intenzitet slabi kako se pomerate sa jedne tačke lica ka drugoj.

Bitno je napomenuti da se limfna drenaža ne preporučuje osobama koje imaju proširene vene i problem sa kapilarima, kao ni trudnicama ili tokom menstruacije.

Kako da zasijate za praznike

Piling celog tela

Nakon masaže najviše će vam prijati piling celog tela, a ako budete primenjivali recept koji smo vam pripremili, dočekaćete praznike sa savršeno glatkom kožom. Potrebno je da pomešate 100 g kukuruznog griza sa 2 kašike maslinovog ulja i mešate dok ne dobijete homogenu masu. Ovim pilingom ćete dodatno ubrzati cirkulaciju, ukloniti mrtve ćelije i nahraniti kožu.

Piling za nežne usne

Spremanje za proslavu Nove godine ne može da prođe bez jarkog karmina, a za takav karmin potrebne su negovane usne. Ipak, čest problem koji se javlja u ovo doba godine su ispucale usne zbog hladnoće i vetra. To možete ispraviti uz piling od samo dva sastojka. Pomešajte jednu kašiku meda i jednu kašiku šećera i tom smesom istrljajte usne, pa isperite mlakom vodom.

Nakon što uklonite piling sa usana, namažite ih omiljenim balzamom i spremne su za novogodišnji karmin.

Maska za negovane šake

Kao i sa usnama, i sa šakama je često problem što su u ovo doba godine previše grube i ispucale od hladnoće i vetra. Jednostavan način da vratite svoje šake u život jeste da na njih nanesete masku od glicerina i meda. Pomešajte kašiku glicerina i meda, pre spavanja masku nanesite na šake i stavite tanke pamučne rukavice. Masku ostavite da deluje preko noći, a ujutru je isperite mlakom vodom i uživajte u nežnoj koži.

Losion za kosu

Uz jedan vrlo jednostavan sastojak koji sigurno imate u svojoj kući možete lako vratiti sjaj svojoj kosi. Veče pre proslave Nove godine operite kosu kako to inače radite, ali kada isperete šampon, isperite kosu još jednom, i to jabukovim sirćetom. Potrebno je da razblažite dve kašike jabukovog sirćeta u šolji mlake vode. Rezultati će vas oduševiti.

. . .

Nadamo se da će vam naši jednostavni trikovi pomoći da zablistate u novogodišnjoj noći i da se lakše spremite za doček. Ove trikove slobodno možete primenjivati i češće u svojoj rutini nege ili kada na brzinu morate zablistati i izgledati bolje nego ikad.

OZNAKE: drenažalepotapraznici