Maderoterapija – oklagijama do zategnutog tela

Maderoterapija predstavlja masažu drvenim predmetima valjkastog oblika koji dosta liče na oklagije. Sama metoda potiče iz Kolumbije, a inicijalna namena je bila uklanjanje celulita i različitih podkožnih stagnacija okruglim komadom drveta.

Obučeno stručno lice izvodi proces koji obično traje pola sata kada se tretiraju noge i gluteus, a 45 minuta do sat vremena kada je tretman fokusiran na preoblikovanje celog tela: noge, gluteus, stomak i struk.

Masaža drvenim valjkom - oklagijom - Maderoterapija

Maderoterapija je osmišljena tako da počinje nanošenjem ulja i laganim masiranjem predela koji će se tretirati kako bi se postigla odgovarajuća cirkulacija, a zatim se uz određene pokrete primenjuje masaža drvenim oklagijama.

Naše bake sigurno nisu mogle ni naslutiti da će danas „oklagijanjem” moći da se postigne efekat idealne figure a da će sama metoda postati veoma popularna.

Kome je namenjena maderoterapija?

Maderoterapija je pogodna za osobe koje imaju izražene masne naslage ili celulit na pojedinim delovima tela. Idealna je za žene i muškarce koji žele da za kratak vremenski period vide efekat zategnute kože jer su rezultati vidljivi već nakon pet tretmana.

Ova metoda je popularna naročito pred period kupaćih kostima i kada želimo da izgledamo lepo i osećamo se dobro u svojoj koži.

Koji delovi tela se mogu tretirati maderoterapijom?

Tretman maderoterapije je 100% prirodan i nema opasnosti od alergijskih reakcija. Deluje efikasno na organizam jer podstiče limfnu drenažu, cirkulaciju i detoksikaciju i zato se može primenjivati na bilo koji deo tela, čak i na lice. Koža nakon tretmana postaje sveža i zategnuta.

Maderoterapija ne sme biti bolna, može biti malo neprijatna, nalik na neprijatnost prilikom upale mišića i veoma je bitno da je izvodi obučeno stručno lice. Nakon nekoliko tretmana, kada koža stekne „osećaj“ oklagija, masaža postaje potpuno bezbolna, a nekima čak i prijatna. Osećaj lakih nogu traje danima nakon tretmana.

Vrste masaže oklagijama

Uglavno se primenjuju dve vrste terapija:

  • klasična maderoterapija
  • brazilska maderoterapija

Brazilska maderoterapija u odnosu na klasičnu donosi nekoliko prednosti. Izvodi se drvenim vakuum zvonima, koja dovode do odmah vidljivih rezultata: smanjuje naslage oko struka i brzo oblikuju butine i zadnjicu.

Masaža uz pomoć drvenog valjka i staklenih zvona

Novi metod maderoterapije je metalna terapija, koja se izvodi metalnim oklagijama. Metoda je potekla iz Kalifornije i pomoću tretmana koža postaje tonirana, znatno se umanjuje celulit i nestaju masne naslage. Iako ima sličnu funkciju kao i klasična maderoterapija drvenim oklagijama, prednost masaže metalnim oklagijama su lakše održavanje oklagija i njihova higijena.

Kome se ne preporučuje tretman maderoterapije?

Tretman se ne sme izvoditi tokom trajanja menstruacije, tako da se preporučuje da se dobro isplanira period tretiranja maderoterapijom i da se završi pre početka ciklusa ili da se sa njom počne odmah nakon završenog ciklusa. Savetuje se da se kompletan proces ponovi deset puta sa razmakom od dva-tri dana između tretmana.

Osobe koje ne bi trebalo da rade tretman masaže oklagijama su sledeće:

  • mlade osobe koje imaju čvrsto tkivo i kožu,
  • osobe sa kožnim i srčanim oboljenjima,
  • osobe koje imaju probleme sa krvotokom,
  • osobe sa proširenim venama,
  • trudne žene i
  • žene koje su se tek porodile.

Zaključak

Pored genetike, nezdrava ishrana, cigarete, alkohol i fizička neaktivnost, čak i starenje  su neprijatelji koji nam potajno stvaraju izgled narandžine kore na koži i problem opuštenog gluteusa i stomaka. Jedini način da se dugotrajno rešimo masnih naslaga je da ih izbacimo putem organizma.

Maderoterapija je metoda koja razbija celulit, topi masne naslage, ubrzava metabolizam i oslobađa telo viška toksina. Terapiju je bitno da sprovodi za to obučena osoba a mi vam toplo preporučujemo Sensi skin.

Osobe koje su praktikovale tretman masaže oklagijama primetile su da češće nego inače idu u toalet, što je dokaz efikasnog izbacivanja toksina iz organizma kao rezultat tretmana. Za vreme tretmana trebalo bi se makar malo prilagoditi zdravijoj rutini i izbaciti sve faktore rizika koji su izazvali celulit i masne naslage, protiv kojih se maderoterapija bori.

NEWSLETTER