Privatno zdravstveno osiguranje

Šta je to što uvek poželite dragoj osobi kada joj čestitate rođendan? Da li poželite puno novca i sreće? Da kupi skupa kola i sagradi veliku kuću? Ili joj poželite ono što je najbitnije – da bude zdrava? Jer, ipak, zdravlje je u životu najbitnije.

Lekar savetuje pacijenta - Privatno zdravstveno osiguranje

Kada je zdravlje ugroženo nije vam bitno da li imate “kule i gradove”, već vam je samo bitno da što pre ozdravite. I baš zbog toga zdravlje je najbitnija stavka u životu u koju bi trebalo da ulažete.

U zdravlje možete ulagati na više načina, tako što ćete voditi računa o svojoj ishrani, paziti šta unosite u svoje telo, izbegavati poročne navike kao što je konzumacija duvanskih proizvoda ili preterana konzumacija alkoholnih pića. Bitno je i biti fizički aktivan i svakodnevno raditi na sebi, kako bi u budućnosti izbegli zdravstvene probleme.

Ipak zdrave navike nisu jedina stvar u koju bi trebalo da ulažete. Jedna od najboljih investicija koju možete sebi da priuštite je privatno zdravstveno osiguranje. Na taj način obezbeđujete sebi miran san i bezbrižnu budućnost.

Zašto je dobro imati privatno zdravstveno osiguranje?

Ako vam je prva pomisao na pomenu privatnog zdravstvenog osiguranja to da vam ono nije potrebno – niste jedini. Svako će pomisliti da je ovakav vid osiguranja nepotreban ako imate klasično “besplatno” zdravstveno osiguranje.

Ali hajde zapitajte se kada ste poslednji put iskoristili svoje pravo na besplatno lečenje? Kada ste poslednji put došli odmah na red kod lekara kada vam je to bilo najpotrebnije? Koliko puta vam je rečeno da morate da čekate na neki pregled? Koliko puta se to čekanje produžilo na nekoliko meseci?

A koliko puta vam je rečeno da i nema svrhe da se upisujete na listu čekanja? I na kraju, koliko puta ste morali sami da finansirate svoje lečenje u privatnim ordinacijama ili da obavljate dodatna testiranja u privatnim laboratorijama.

Možda se ovo sve vama i nije desilo, ali sigurno znate nekoga kome jeste – što znači da i vas može da snađe ista muka u nekom momentu života.

Zdravstvo u Srbiji nažalost već godinama nije na zavidnom nivou, a od kako se suočilo sa epidemijom Korona virusa stanje je još gore. Liste čekanja za specijalističke preglede su ogromne, a one za operacije, pa čak i rutinske nemaju kraja. Do mnogih specijalista je teško doći, a zakazati pregled skenerom postalo je gotovo nemoguća misija.

A kada i dođete do određenih pregleda shvatite da vam je potrebno mnoštvo overa, uputa, saglasnosti lekarskih komisija i sličnih stvari. Pa sve to pomalo podseća na pretešku video igru gde je svaki nivo sve teži i teži, a kraj se uopšte ne nazire.

Upravo je zbog svega toga privatno zdravstveno osiguranje najbolja investicija koju možete sebi i svojim najbližima da priuštite. Na taj način osiguravate sigurne preglede kod stručnjaka, bez lista čekanja i stresa i bez nepotrebnih dodatnih troškova.

Lekar sa dignutim prstom - a preko slike različiti medicinski simboli

Prednosti privatnog zdravstvenog osiguranja

Ako se odlučite za privatno zdravstveno osiguranje moći ćete mirno da spavate bez brige da li ćete stići na red u Domu zdravlja onda kada vam je to najpotrebnije i da li će biti mesta za vas. Nećete morati da idete od laboratorije do laboratorije ili od jednog mesta u gradu do drugog kako bi obavili osnovne preglede i analize.

Privatno zdravstveno osiguranje vam pruža priliku da obavite sve što vam je potrebno na jednom mestu, bez čekanja i bojazni da nešto nećete moći da uradite. Dobijate kvalitetnu zdravstvenu zaštitu, pokriće u slučaju nezgoda, mogućnost lečenja težih bolesti, kao i mogućnost lečenja u inostranstvu.

A ono što je najbitnije je da dobijate:

  • Brzo i lako zakazivanje bez lista čekanja
  • Vrhunsku pomoć stručnjaka i najboljih lekara
  • Dostupnost specijalista i ostalog zdravstvenog osoblja 24 časa dnevno, svakog dana u nedelji
  • Najmodernije lečenje sa najsavremenijom aparaturom i tehnologijom
  • Mogućnost izbora lekara i specijaliste
  • Posebne pogodnosti i olakšice za trudnice.

I naravno, dobijate mogućnost da se opustite, uživate u životu i ne razmišljate kako ćete i da li ćete uspeti da se snađete ako vas zadesi nepredviđena zdravstvena situacija.

Sutrašnjicu nikada ne možete predvideti i nikada ne možete znati šta novi dan nosi. Zato je ulaganje u privatno zdravstveno osiguranje najbolja i najodgovornija odluka koju možete da donesete, jer time obezbeđujete veliku dozu sigurnosti vama i vašoj porodici.

NEWSLETTER

Moj Wiener portal