Kada je pravo vreme da se počne sa antiejdž negom

Da li ste već počeli sa antiejdž negom ili mislite da je prerano za vas? Da li uopšte znate kada je pravo vreme da se počne sa njom? I da li biste nam verovali kada bismo vam rekli da mnogi kojima je antiejdž nega najpotrebnija smatraju da ipak još uvek nije vreme za nju?

Ključ antiejdž nege je krenuti na vreme kako biste preduhitrili prve znake starenja i izbegli nepotrebne bore na svom licu. Takođe, trebalo bi napraviti razliku između nege zrele kože i antiejdž nege.

Ako ste zainteresovani da naučite kada je pravo vreme da i vi krenete sa antiejdž negom, zašto je ona bitna i odakle početi, na pravom ste mestu. Podelićemo sa vama sve neophodne savete koji će vam pomoći da pružite koži neophodnu negu i omogućite joj da duže izgleda mlado i sveže.

Antiejdž nega – prvi koraci

Kako biste znali kada je najbolje vreme da se počne sa korišćenjem antiejdž proizvoda, prvo bi trebalo da znate kada se javljaju prvi znaci starenja. Mnogi misle da je starenje kože rezervisano za one u poznim godinama i da se javlja tek tamo u četrdesetim ili pedesetim. Nažalost, to nije istina.

Kada koža počinje da stari

Starenje kože je često individualno i zavisi od mnogih faktora. Jedan od faktora koji najviše utiče na to je genetika, ali znatno utiču i način života, svakodnevne navike, okolina, ishrana i nega. To znači da kod pojedinaca koža može izgledati dosta starije mnogo ranije, dok kod drugih može izgledati znatno mlađe nego što je očekivano.

Ali kada se izuzmu svi faktori, prirodno koža počinje da stari od sredine dvadesetih godina, jer tada počinje polako da gubi vlažnost koju je imala u mlađim godinama. Obično prvi znaci starenja na koži, pogotovo na koži lica počinju da se primećuju početkom tridesetih.

Sada dolazimo i do greške koju mnogi prave: započinju sa antiejdž režimom nege tek kada primete prve znake starenja. Kako biste izgledali mlado i sveže što duže, potrebno je da prevenirate starenje kože, a to ćete uspeti tako što ćete na vreme početi sa anti-age negom, sredinom dvadesetih godina.

Ako ste stariji i još uvek niste počeli sa ovim načinom nege, ne očajavajte. Počnite već sutra i nikako ne odugovlačite.

Najbolji način da zaštitite kožu od preranog starenja

Najbolji način da zaštitite kožu od preranog starenja jeste da joj pružite neophodnu negu. Ova nega podrazumeva da obratite pažnju na to koji kozmetički preparati odgovaraju vašoj koži, kao i godinama. Mlada koža se ne neguje na isti način kao zrela, a nega lica zimi i nega lica leti takođe se znatno razlikuju; a sve zajedno utiče na to kako će vam koža izgledati kada ostarite.

Antiejdž nega tokom dvadesetih godina

Tokom dvadesetih godina, kada koža lagano počinje da gubi vlažnost i pojavljuju se prve borice, u dnevnu rutinu nege trebalo bi uvesti hidratantnu dnevnu kremu i hranljivu noćnu kremu, kao i hranljivu kremu za područje ispod očiju.

Antiejdž nega tokom tridesetih godina

Za razliku od dvadesetih godina, tokom tridesetih trebalo bi da se mnogo više posvetite antiejdž nezi i da koristite hranljive kreme za lice koje sadrže posebne sastojke kao što su hijaluronska kiselina, vitamin C,Q10 i retinol (vitamin A).

Antiejdž nega u četrdesetim godinama

U četrdesetim godinama koža je najosetljivija i gubi dosta više vlažnosti, pa je to potrebno nadomestiti negom. U zavisnosti od individualnih potreba kože, u ovom periodu uz standardnu antiejdž negu dobro je dodati i serume kao što su serumi sa hijaluronskom kiselinom ili retinolom. U ovom periodu odličan dodatak su i različita ulja za lice, koja će koži dati neophodnu mekoću i elastičnost.

Ne preskačite SPF

Nešto što ne zavisi od godišnjeg doba, niti starosne dobi i što nikako ne bi trebalo da preskačete u rutini nege kože je SPF krema. Mnogi, nažalost, ne znaju, ali zaštita od sunca, odnosno štetnog UV zračenja nešto je najbolje što možete pružiti svojoj koži i tako je zaštititi od preranog starenja.

SPF mnogi povezuju sa letom i kremama za sunčanje i iako je to normalno, kreme sa zaštitnim faktorom od minimalno 30 trebalo bi da se koriste cele godine, čak i zimi, a i kada je oblačno, i to na delovima kože koji su izloženi suncu. Kremu sa zaštitom protiv UV zračenja trebalo bi da koristite čak i ako većinu dana provodite u zatvorenom prostoru, ali boravite pored prozora.

NEWSLETTER

Moj Wiener portal