Kako pripremiti kožu za novogodišnju noć

Bliži nam se najluđa noć u godini, novogodišnja noć. Gde god i kako god da proslavljate, jedno bi trebalo da zapamtite: ne ostavljajte ništa za poslednji čas.

Najbolje je pripremiti se za doček nekoliko dana ranije kako bi taj dan sve lagano teklo i kako se ne biste stresirali bez potrebe. Isto tako, ne bi trebalo da stresirate svoju kožu, već bi trebalo da je pripremite za novogodišnju noć na adekvatan način, posebno ako planirate da se šminkate to veče.

Uz naše savete ćete lako pripremiti kožu za proslavu Nove godine, bilo da slavite u klubu, restoranu, kod kuće ili na nekom trgu.

Zašto je bitno specijalno pripremiti kožu?

Možda se pitate zašto je toliko bitno da kožu pripremite posebno za novogodišnju noć, kao da do sada nikada niste išli na večere, u provod i slično?

Pažljiva priprema kože, pogotovo kože lica, omogućiće vam da šminka koju budete koristili, bilo nje malo ili više, stoji besprekorno na vašem licu do jutarnjih časova (ukoliko se vaš provod oduži). Provod do jutarnjih časova značajno utiče na kožu lica i ako ona nije pripremljena i negovana na pravi način, stres od ove večeri može ostaviti posledice.

Takođe, novogodišnje veče nije obično veče, može se desiti i da deo večeri provedete napolju, jer zašto ne biste gledali vatromet u ponoć? A možda ćete Novu godinu slaviti na koncertu na nekom trgu. Šta god da je vaš izbor, verovatnoća je da ćete biti izloženi hladnoći i vetru, a oni su najveći neprijatelji naše kože, pogotovo lica.

Zbog toga je bitno da negu lica dignete na zavidan nivo tokom zime, a posebno se pripremite za najluđu noć u godini.

Sa pripremom krenite veče pre dočeka

Najveća greška je da sa pripremom kože i negom počnete 31. decembra. To ni slučajno nemojte da radite, već se organizujte da sa pripremom krenete dan ranije kako bi koža imala priliku da se odmori i smiri.

Piling kao prvi korak

Upravo je zbog pilinga bitno da krenete dan ranije. Piling je odličan za uklanjanje mrtvih ćelija sa kože kako bi ona bila glatka, lepa i nežna. Posle pilinga šminka će moći lepo da se nanese na kožu, trajaće duže, a vi ćete imati ujednačen ten.

Kada koristite piling, bitno je da budete nežni prema koži i nikako ne trljate preterano kako ne biste oštetili površinski sloj i sutradan se probudili crveni i sa ranama. Birajte fine i nežne pilinge, a izbegavajte hemijske.

Hranljiva maska

Nakon što završite sa pilingom, nahranite kožu lica hranljivom maskom. Možete koristiti omiljenu masku ili je možete i sami napraviti od sastojaka koje sigurno imate kod kuće.

Za hidratantnu masku će vam trebati jedno žumance, dve kašičice kokosovog ulja i jedna kašičica meda. Sve to dobro pomešajte i namažite na lice, pa sačekajte oko 15 minuta. Nakon toga lice isperite mlakom vodom, pa nastavite sa negom lica proizvodima koje inače koristite.

Hidratantna krema

Kako bi vam koža blistala i bila što življa, potrebno je da je dobro hidrirate veče ranije. Naš savet je da koristite bogatu kremu za hidrataciju, ali nemojte da koristite ništa novo, niti da eksperimentišete. Ne želite da rizikujete bilo kakve reakcije na nove kreme, pa se držite onoga što ste već isprobali.

Kada kažemo „hidratantna krema”, ne mislimo samo na kremu za lice. Veče pre bi bilo dobro i da bogato namažete ruke pre spavanja i da nanesete hidratantni balzam na usne.

Hidratantnu kremu ne zaboravite ni kada dođe vreme za šminkanje. Pre nego što počnete da se šminkate, očistite lice i nanesite hidratantnu kremu. Možda vam se čini kao previše, ali ona će pomoći da vaša šminka izgleda besprekorno. Trik je da ne brzate i da sačekate da vaša koža upije kremu. Kada koža skroz upije kremu, možete krenuti sa šminkanjem i odmah ćete primetiti razliku u poređenju sa šminkanjem kože na koju niste naneli hidratantnu kremu.

Lezite ranije i naspavajte se

Ovo je lakše reći nego uraditi, ali potrudite se da veče pre legnete ranije i da se dovoljno naspavate. Nedostatak sna negativno utiče na stanje kože, pa ona može izgledati beživotno, sivo i umorno. A podočnjaci, koje niko ne voli, uvek se pojave nakon neprospavane noći.

Zato nakon obavljenih svih rituala nege skuvajte jedan čaj od kamilice i lezite ranije da spavate. Probudićete se odmorni i zahvalni sebi. A ako se i ipak probudite sa natečenim licem, otok možete skinuti pomoću kockica leda. Ovaj trik možete koristiti i tik pred šminkanje ako želite da ublažite otok na licu ili podočnjake.

Lepo se provedite

I najbitniji savet je da se lepo provedete i uživate u novogodišnjoj večeri. I naravno, ne zaboravite da se obučete toplo kako biste zaštitili svoju kožu od vetra i hladnoće.

OZNAKE: kožanova godinašminka

NEWSLETTER

Moj Wiener portal